Kebabris

Kebabris, den legendariska duon. Med Mahmood Basmatiris förvandlas kebabriset till en festmåltid.

tarif detay

Kebabris

Ingredienser

  • 300g köttfärs
  • 3 koppar Mahmood Basmatiris
  • 1 lök
  • Salt, svartpeppar, gurkmeja
  • 3 tomater
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk yoghurt
  • En halv tekopp med vatten
  • 1 msk bryggt saffran
  • 25g smör

Recept

Koka Mahmood Basmatiris tills det är halvkokt (semimjukt).Blanda köttfärs med salt, peppar, gurkmeja, riven lök.Skär tomaterna i runda skivor och placera dem på den oljade ugnsformen.Sprid ut köttfärsen i ett tunt lager över tomaterna. Blanda det halvkokta Mahmood Basmatiriset med 1 msk solrosolja, 1 msk vatten, 2 msk yoghurt och bryggt saffran.Häll blandningen över köttfärsen så att det blir ett plant skikt.Häll resten av Mahmood Basmatiriset och tillsätt 25g smör och en halv tekopp med vatten.Täck formen med folie och ställ den i den förvärmda ugnen på 200 grader cirkaEfter att du tagit ut formen från ugnen kan du låta den stå och svalna en stund innan servering.

Cookie Alert

Vi använder cookies och annan teknologi för att hjälpa oss och våra partners att komma ihåg dig och förstå hur du använder vår webbplats. Du kan gå in på vår Cookie Confirmation Tool för att se en fullständig lista över dessa teknologier och bekräfta om de ska användas på din enhet. Om du fortsätter att navigera på denna webbplats innebär det att du samtycker till användning av cookies och annan relaterad teknik.