Ett läckert recept på ditt väldukade matbord. Det viktigaste knepet för ris med lamm - allas favorit i familjen- är att rätten är gjord med Mahmood Basmati.
Ingredienser
Recept
Häll ris i en skål med kokhett vatten ungefär 2-3h innan tillagning.
Tillaga 250g lamm och tillaga nötter och morötter separat.
Skölj Mahmood Basmatiris ordentligt och koka riset med 1 tsk solrosolja.
Häll 1,5 skål med kokt vatten över det kokta Mahmood Basmatiriset och tillsätt salt.
Tillsätt 1 msk smör och sätt spisen på låg värme, låt koka under lock.
Rör om riset då och då. Sluta röra om när vattnet i kastrullen börjat koka. Rör inte om i detta stadie.
När riset är färdigt och det inte finns vatten kvar, tillsätt nötter, morötter och lamm - utan att röra om.
Täck kastrullen med en tjock kökshandduk och stäng locket. Svep in kastrullen med en kökshandduk.
Låt kastrullen med riset och lammet stå på detta vis i minst 15 minuter.
När den fått stå ett tag, öppna locket, blanda och rör om ordentligt innan servering.