Biryani: Mättande och nyttigt recept Om du letar efter en utsökt huvudrätt till middagen måste du testa den godaste versionen av alla risrätter: Biryani.
Ingredienser
Ris:
Kyckling:
Recept
Börja med att marinera kycklingen.Lägg kyckling och alla ingredienser för marinad i en stor skål.Blanda alla ingredienser ordentligt.Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 1h.Tvätta Mahmood Basmatiris och skölj ordentligt.Häll det sköljda Mahmood Basmatiriset i en mellanstor kastrull.Lägg kanelstång, kryddnejlikor och lagerblad ovanpå riset.
Tillsätt vatten tills det täcker cirka 1 cm över riset.Koka riset på låg värme tills dess att riset nästan är mjukt.Ta bort kastrullen med Mahmood Basmatiris från spisen när det nästan mjuknat, häll ut vattnet och låt stå.
Häll mjölk i en skål och tillsätt saffran.
Smält smör i en kastrull.Tillsätt riven morot i kastrullen och fräs till den mjuknat.Under låg värme, tillsätt kyckling.Häll över mjölken med saffranet och låt puttra i några minuter.Häll över det nu mjuka Mahmood Basmatiriset tillsammans med blandningen och tillsätt salt och kryddor.
Täck kastrullen med en kökshandduk och stäng sedan locket. Låt puttra under låg värme.
Låt koka i cirka 15-18 minuter och ta sedan kastrullen från plattan och låt den kallna lite.
Rör om och servera.